Zelfhypnose

Hypnose kunt u eenvoudig zelf leren toepassen. Zelfhypnose kan u meer controle geven over uw gedachten, gedrag en gevoelens. Belangrijk daarbij is dat u voor uzelf verwoordt wat u precies wilt bereiken. Door dat bij uzelf in detail te bedenken en voor te stellen geeft u uw onderbewuste de goede richting aan. Van groot belang hierbij is, dat u benoemt wat u wel wilt bereiken (en niet wat u niet meer wilt). De uitspraak “Alles wat aandacht krijgt groeit” is zeer belangrijk. Neem gerust contact met mij op als u interesse hebt om uzelf hierin te bekwamen.

Meest behandelde klachten

Lichamelijke processen kunnen ook beïnvloed worden.
Een spastisch colon of een prikkelbare darm zijn heel goed te beïnvloeden met het toepassen van zelfhypnose. Ik heb de cursus “Hypnose bij kinderen in een medische setting” gevolgd bij Arine Vlieger. Arine en haar onderzoeksteam heeft met een gedegen wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat er met zelfhypnose spectaculaire resultaten behaald kunnen worden. Dit onderzoek was specifiek opgezet voor kinderen met chronische buikpijn ook wel het Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS) genoemd. Meer info: https://medischehypnose.nl/

Zelfhypnose is een mooie aanvulling op ontspanningsoefeningen.
Pijn kan zeer goed positief beïnvloed worden met behulp van zelfhypnose. Spanningsklachten en bedplassen bij kinderen kunnen behandeld worden. Concentratieproblemen en faalangst reageren positief op zelfhypnose. Kortom het is een techniek met eindeloze mogelijkheden.

Scroll naar boven