Hypnotherapie

Hypnotherapie gaat verder dan zelfhypnose. Bij hypnotherapie wordt er gebruik gemaakt van hypnose om een therapeutisch doel te bereiken. Dit doel wordt altijd in samenspraak met de cliënt gesteld. De hypnotherapie gebeurt tijdens een consult. Vaak wordt een dergelijke sessie opgenomen en op cd gebrand. De cliënt kan de cd dan meerdere malen thuis beluisteren om het resultaat te verankeren. Het is dan in feite zelfhypnose geworden.
Hypnotherapie is voor zeer veel doeleinden in te zetten. Veel medische problemen zijn heel goed te beïnvloeden met deze methode.
Enkele voorbeelden: acute pijn, chronische pijn, zoals het Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS) en spastisch colon, hoofdpijn, migraine, huidaandoeningen, zoals eczeem, astma, bedplassen, tics, misselijkheid en vermoeidheid, angst voor (bloed)prikken, een operatie, de tandarts, het ziekenhuis enz. enz.

Met hypnotherapie zijn psychische klachten ook goed te behandelen. Angstklachten zoals fobieën, nachtmerries zijn te beïnvloeden, slaapproblemen, concentratieproblemen, burnout, trauma’s, posttraumatische stressstoornis, een laag zelfbeeld en faalangst en nog vele andere klachten. Als uw klacht er niet bij staat kunt u altijd contact opnemen om te informeren of ik u kan helpen.

Kinderen reageren heel goed op hypnotherapie.