Meest gebruikte methoden

Gedachtenveldtherapie

Gedachtenveldtherapie brengt dat wat je met je hoofd wel weet, maar met je buik nog niet voelt, blijvend in balans.

De methode heeft raakvlakken met EMDR, maar ik vind de TGT® sneller, vriendelijker en effectiever.

Lees meer…

Zelfhypnose

Zelfhypnose is een moeilijk woord voor iets dat wij allemaal dagelijks toepassen. Als iemand begrijpt hoe het mechanisme van hypnose werkt, wordt het een kwestie van omschakelen om aandacht te gaan geven aan dat wat aandacht verdient. Alles wat aandacht krijgt groeit.

Lees meer…

Hypnotherapie

Hypnotherapie gaat verder dan zelfhypnose. Bij hypnotherapie wordt er gebruik gemaakt van een hypnotische trance om een therapeutisch doel te bereiken. Dit doel wordt altijd in samenspraak met de cliënt bepaald. Trance is een natuurlijk fenomeen. Het is een soort van super-focus op het onderwerp waaraan gewerkt wordt. Een kind kan van nature heel snel in trance zijn. Als het naar een kinderprogramma op tv kijkt is het even “weg” helemaal in het verhaal. Trance helpt iemand om informatie waar hij/zij niet zo makkelijk zelf bij kan komen te vinden en er therapeutisch mee te werken.

Lees meer…

Het belang van ademen

Het lichaam is het instrument dat helpt om bewust te worden van negatieve emoties. De eerste reactie is deze emoties te vermijden. Ademen laat deze emotie voelen. Negatieve emoties worden vaak in het buikgebied waargenomen en om dat gebied te vermijden gaat men hoog ademen. Dit kan klachten geven van chronische hyperventilatie.

Lees meer…

Ontspanningsoefeningen

Ontspanningsoefeningen helpen mensen zich meer bewust te worden van de signalen van hun lijf. De oefeningen helpen om onnodige spanning eerder bewust te worden en sneller los te laten.

Lees meer…

Therapeutisch werken met paarden

Een paard is in het hier en nu en reageert op wat er gebeurt, zonder oordeel, puur voor wat het is. In contact met paarden kan men zich bewust worden van het eigen gedrag en uitstraling. Tijdens het contact met een paard wordt men uitgenodigd om zichzelf te zijn.

Lees meer…

Scroll naar boven