Hypnotherapie

Hypnotherapie gaat verder dan zelfhypnose. Bij hypnotherapie wordt er gebruik gemaakt van een hypnotische trance om een therapeutisch doel te bereiken. Dit doel wordt altijd in samenspraak met de cliënt bepaald. Trance is een natuurlijk fenomeen. Het is een soort van super-focus op het onderwerp waaraan gewerkt wordt. Een kind kan van nature heel snel in trance zijn. Als het naar een kinderprogramma op tv kijkt is het even “weg” helemaal in het verhaal. Trance helpt iemand om informatie waar hij/zij niet zo makkelijk zelf bij kan komen te vinden en er therapeutisch mee te werken.
Vaak wordt een dergelijke sessie opgenomen. De cliënt kan de opname dan meerdere malen thuis beluisteren om het resultaat te verankeren. Het is dan in feite zelfhypnose geworden.

Hypnotherapie kan gebruikt worden bij:
Medische problemen:
acute pijn, chronische pijn, het Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS) en spastisch colon, hoofdpijn, migraine, astma, bedplassen, tics, misselijkheid en vermoeidheid, angst voor (bloed)prikken, een operatie, de tandarts, angst voor het ziekenhuis enz. enz.

Psychische klachten:
angstklachten zoals fobieën, nachtmerries zijn te beïnvloeden, slaapproblemen, concentratieproblemen, burnout, trauma’s, posttraumatische stressstoornis, een laag zelfbeeld en faalangst en nog vele andere klachten.

Zie ook onder Meest behandelde klachten.
Als uw klacht er niet bij staat kunt u altijd contact opnemen om te informeren of ik u kan helpen.

Kinderen zijn heel goed te behandelen met hypnotherapie omdat zij nog zo gemakkelijk in trance kunnen komen. Een ouder kan met enkele consulten leren hoe het kind thuis met hypnotische verhaaltjes geholpen kan worden. De moeder die vertelt over de MRI en haar zoontje is enkele consulten geweest. De voorbereiding voor de MRI heeft volledig thuis plaatsgevonden.
Lees meer hierover: Onze zoon van 5 jaar heeft een MRI zonder narcose kunnen ondergaan met behulp van zelfhypnose.

Scroll naar boven