Herstel na heftig fysiek en emotioneel trauma

Mijn opgelopen traumatische ervaring vroeg om aandacht. Ik ging maar door zonder op de signalen van stress te letten. Plichtsgetrouw mijn werk doen en leven zoals de omgeving het van me verwachtte, maar vooral ook zoals ik dat van mezelf verwachtte. Totdat het niet meer verder ging, ik liep vast.

Het proces was een soort ui: als het ene stukje aandacht had gehad, kwam het volgende stukje. De technieken kon ik zelf toepassen en gebruiken. Alle stukjes kwamen aan bod, verdringing, verdriet, boosheid, pijn. Een moeilijk proces, waarin ik veel heb gehad aan de gedachtenveldtherapie van Trudy. Elke keer kwam er weer een stukje van het trauma op rust. Waardoor ruimte kwam om mezelf terug te vinden. Veel psychische pijn, maar ook lichamelijk, door het onnodig aanspannen van spieren.

Trudy heeft me fijne handvatten gegeven en geholpen om bij mijn echte gevoel te komen en om te ontspannen. Door middel van aardingsoefeningen kwam ik beetje bij beetje weer bij mijn gevoel en ook bij wie ik echt ben. Ik leerde mezelf in mijn eigen energie te zetten. Signalen herkennen en hier adequaat op reageren. Het lukt steeds beter om hiernaar te handelen. Een blijvend proces wat elke dag nog een belangrijk aandachtspunt is.

Ik ben oprecht heel dankbaar dat ik zo goed begeleid ben in dit proces. Trudy gaf mij de veiligheid en het vertrouwen. Ze zorgt ervoor dat je het gevoel krijgt dat je het zelf kunt. Dat je er mag zijn en vooral dat je de kracht van binnen vindt en de energie om het leven te leven.

Als ik dan toch een vraag had na een sessie over hoe ik het nodige toe kon passen of mijn gevoel was in de war en ik was de weg even kwijt, dan was Trudy een mailtje of telefoontje van me vandaan en gaf ze me op die manier weer even het nodige steuntje in de rug.