Ik zou zo een pagina vol kunnen schrijven, met allerlei voorbeelden waarin Trudy mij geholpen heeft. Zonder haar tekort te willen doen, zal ik mij beperken tot de essentie en in woorden proberen te vangen hoeveel zij en haar hulp voor mij betekend hebben:

Veelal gaat het 'emotionele balletje' rollen bij een specifieke ingrijpende gebeurtenis. Bij mij was dit de emotionele nasleep van een vruchtbaarheidsbehandeling (icsi-traject), de hormonale disbalans, het zwanger zijn en moeder worden. Dit maakte zoveel in mij los, noem het gerust een emotionele rollercoaster, dat ik er niet omheen kon mijzelf, mijn angsten en mijn “zeer” uit het verleden onder ogen te komen. Samen met Trudy ging ik de confrontatie aan, om het vervolgens een plek te geven en af te sluiten. Dit was emotioneel soms zwaar, maar Trudy gaf mij steeds opnieuw het gevoel dat het oké was wat ik zei en voelde.

Zij was/ is oprecht en heeft compassie, maar zij durfde mij ook zeker te confronteren met mijn eigen gedrag en soms foutieve denkpatronen.

Ik kan het niet anders omschrijven als dat Trudy mij vergezeld heeft op een 'reis naar mijzelf ', een avontuur, soms mooi, soms leerzaam, soms spannend en soms angstig, maar absoluut de moeite waard!