Workshop spiertesten


op aanvraag


Het fenomeen “spiertesten” komt uit de toegepaste kinesiologie. Met behulp van spiertesten kan er informatie via het lichaam verkregen worden. De avond is een kennismaking met wat het is, hoe het gaat, wat u er mee kunt. Zeer belangrijk is ook; wat u er niet mee kunt. U gaat oefenen en ervaren hoe het is om zelf te testen en getest te worden. U leert hoe u alleen kan testen en hoe u plaatsvervangend voor uw gezinsleden of dier kan testen. Let wel: het is een kennismaking!

Hoe gaat het?

Via spierkracht geeft het lichaam aan of iets waar aan gedacht wordt, of in het energieveld wordt gehouden, energie geeft of energie kost.

Bijvoorbeeld iemand houdt zijn arm gestrekt voor zich. Als iemand zegt: ik ben Jan en dat is waar, dan blijft de arm sterk als er druk op uitgeoefend wordt. Als dezelfde persoon zegt: ik ben Gerard en er wordt eenzelfde druk op de arm uitgeoefend, dan kan de arm naar beneden gedrukt worden.

Zo kan er via deze methode van alles getest worden: bijvoorbeeld voedsel, brengt het energie of neemt het energie. Ook kan men te weten komen hoeveel men van iets per dag kan verdragen.

Als psycholoog test ik bij een cliënt of de gevolgen van een trauma volledig opgelost zijn. Zo niet dan is er nog extra aandacht nodig op dat thema.

Belangrijk is te testen met “een neutraal hoofd”. Daar bedoel ik mee: zonder verwachtingen. De gedachte “het zal wel nee zijn” beïnvloedt de uitslag al.

De methode is een fijne toevoeging maar gezond verstand hebben we niet voor niets en blijft belangrijk.